Benvolguts Inés i David. Ens agradaria que us presentéssiu breument dient-nos la vostra edat, què estudieu, quines aficions teniu i què us agradaria ser de gran:

Inés (I): Em dic Inés Navarro Llorens, tinc 15 anys i estic estudiant el darrer curs de l’ESO a Salesians San Antonio Abad (València). M’agrada llegir, anar al cinema i viatjar. Encara no sé què vull ser de gran, però estic intentant descobrir-ho.

David (D): Em dic David Andrada Martínez, tinc 16 anys i estic estudiant Batxillerat tecnològic a Salesians San Antonio Abad (València). M?agrada el cinema, escoltar música i tocar la guitarra. A l’estiu m’agrada fer surf, m’encanta el mar. De gran m’encantaria ser enginyer aeronàutic, m’encanta l’aviació.

Sabem que aquest passat 19 de novembre de 2023 vau participar de la Trobada Nacional Juvenil d’AA.AA que va tenir lloc a les instal·lacions de Salesians San Antonio Abad. Qui us va convidar i què us va motivar a unir-vos aquest dia?

I: Em va convidar Anna Jordina.

D: Em va convidar Anna Jordina. El que em va motivar a unir-me a la trobada va ser que volia tastar l’ambient salesià. Encara que soni estrany, a l’escola, entre companys, no arribo a notar aquesta “salesianitat” que es nota en actes com la Trobada Nacional Juvenil d’Antics Alumnes i em va semblar que seria una bona experiència per entendre millor què és ser salesià.

En quines tasques vau poder participar? Us hauria agradat poder haver estat més temps amb la resta de joves durant tot el cap de setmana o amb les activitats del diumenge 19 vau tenir prou?

I: En el meu cas, vaig participar només a la missa, llegint les peticions al costat de Rafa d’Andalusia, ia la paella que el va seguir. En un inici vaig pensar que amb aquestes activitats en tindria prou, però, després de conèixer la resta de joves i de passar-m’ho bé a les dues activitats, em vaig quedar amb ganes de passar més temps amb ells i de conèixer més a fons l’ambient salesià, que a aquells moments em va semblar molt present.

D: Jo, en particular, només vaig participar a la missa, tocant la guitarra elèctrica al costat del cor de la parròquia, i al dinar de després, però em vaig quedar amb les ganes de conèixer més la resta de joves que van anar a la trobada. No vaig participar en les altres activitats, però puc assegurar que qualsevol altra persona que va participar a la trobada estaria d’acord a fer aquesta classe de trobades més sovint o de més durada.

Què us semblava l’ambient jove?

I: Em va sorprendre com em vaig sentir de gust a l’ambient jove i em va fer pena no poder haver-ne gaudit durant més temps. Em va semblar increïble que a tanta gent de diferents províncies d’Espanya els unís la mateixa il·lusió, formant una comunitat que va més enllà de la localització i m’hi vaig sentir acollida. Tots els joves van ser simpàtics i em va fer pena que se n’anessin a les seves respectives ciutats tan aviat.

D: Em va semblar genial. El fet de poder estar amb gent que també era salesiana, però de diferent lloc, m’ha recordat que hi ha Salesians més enllà del meu barri, més enllà de la meva ciutat i més enllà de la meva comunitat autònoma. Tot i que no vinguem del mateix lloc, tots els joves que van venir eren l’exemple perfecte de salesianitat. Em va sorprendre que, encara que no ens coneguéssim de res, semblava com si portéssim anys d’amistat.

Vau conèixer algun Antic Alumne o Antiga Alumna d’una altra casa salesiana? Podeu anomenar algú? Us va agradar lexperiència?

I: Sí, els que més vaig poder conèixer va ser Gabri Céspedes i Carlos Morillo, de la casa salesiana de Villena, que van ser increïblement simpàtics. Em va semblar una experiència molt bonica i, sens dubte, m’agradaria repetir-la i perllongar-la el màxim possible.

D: Sí, durant el dinar vaig estar parlant amb Gabri i Carlos. Em va encantar tenir l’oportunitat de conèixer-los, va ser com si fóssim amics de tota la vida. Em va fer pena acomiadar-me tan ràpid, però espero tornar a coincidir amb ells en una altra trobada aviat.

 

A banda de ser actuals alumnes del col·legi Sant Antoni Abad, pertanyeu a un altre àmbit salesià actualment? Us agradaria ser Antics Alumnes o Antigues Alumnes actualment o en un futur?

I: Actualment, a part del col·legi, pertanyo al centre juvenil Amics (València), que també és a l’escola. Però, a banda d’això, no pertanyo a cap altre àmbit salesià. La veritat és que m’encantaria ser Antigua Alumna ja que porto des d’infantil en aquest col·legi i m’encantaria poder seguir-hi lligada en el futur.

D: Ara mateix no pertanyo a cap altre àmbit salesià. Toco a la missa d’Amics, però res més a part de l’escola. Sens dubte, m’agradaria ser Antic Alumne, perquè quan acabi els meus estudis a Salesians, voldria seguir estant unit a l’escola i en general a tot allò relacionat amb els Salesians.

Si la vostra resposta anterior ha estat afirmativa, quines activitats us agradaria que us preparés la vostra associació local?

I: Crec que l’activitat que més m’emocionaria seria visitar altres cases salesianes, a les seves respectives ciutats, igual que els participants de la trobada van poder conèixer la nostra. Crec que és una activitat que ens pot aportar coneixement sobre l’ambient salesià alhora que coneixem gent nova, arribant així al sentiment de comunitat que vam poder experimentar durant el matí del diumenge, malgrat la distància terrenal que separa les nostres províncies.

D: Veient com han gaudit els joves que han acudit a la trobada, m’encantaria poder també visitar altres cases salesianes. No només pel viatge en si, que ja és una cosa que val la pena, sinó per continuar coneixent tot el moviment salesià que es dóna fora de la meva escola, que és una cosa que molts alumnes del centre desconeixen completament. També podria conèixer altres salesians d’altres cases. És una activitat que em motiva a voler entrar als Antics Alumnes.

Moltíssimes gràcies per la vostra col·laboració 😊