Estrutura Nacional Juvenil

Estructura Nacional Juvenil

Les seccions juvenils de les associacions locals d’Antics Alumnes i Antigues Alumnes de Don Bosco s’anomenen grups joves. Amb una determinada composició, formen part d‟aquest grup tots els associats entre 18 i 30 anys.

A nivell nacional, la figura de Coordinadora Central del Grup Jove és l’encarregada de coordinar l’activitat dels joves a nivell nacional i té la seva Junta Executiva Nacional Jove que està formada pels diversos representants regionals juvenils i pels membres electes de les diverses comissions de treball.

A cada Federació Regional es tria una Executiva Federal Jove dirigida pel/per la President/a Regional Jove i que té per missió la coordinació i l’impuls dels grups joves locals de la seva zona.

Anna Jordina Llorens Ferrer

Anna Jordina Llorens Ferrer

Coordinadora Nacional Juvenil

coordinadoragrupojove@confedebosco.es

Sóc de València i vaig estudiar al col·legi de Sant Antoni Abat de València des dels 3 fins als 17 anys. Des dels 9 fins als 17 anys vaig estar com a destinatària al Centre Juvenil Amics i des dels 17 fins als 25 anys vaig ser monitora voluntària del mateix centre juvenil en què vaig créixer, formant-me durant aquest temps com a Monitora de Temps Lliure i Animadora Juvenil. El 2009 em vaig confirmar i vaig participar fins al 2014 del grup de fe liderat per Quique i Joaquín. Em vaig vincular a l’associació d’Antics Alumnes i Antigues Alumnes Salesians del carrer Sagunt el 2015 i hi segueixo des d’aleshores. Educar-me en un ambient salesià m’ha permès viure nombroses experiències i poder participar de moltes activitats de carisma salesià.

Agraeixo l’oportunitat que em brinda per representar i liderar el moviment juvenil d’Antics Alumnes i Antigues Alumnes de Don Bosco a Espanya.

Amparo López Olivares

Amparo López Olivares

Responsable Carlo Gastini (Comunitat Valenciana, Múrcia i Saragossa)

Vaig estudiar al Col·legi Salesià Sant Antoni Abat de València, gràcies a l’exemple dels Salesians i professors que van formar part de la meva educació, em van anar obrint camí a seguir formant part de l’Obra Salesiana. Vaig participar també al Centre Juvenil Amics i una vegada vaig rebre el Sagrament de la Confirmació. A partir d’aquí va ser quan vaig començar a ser catequista de Primera Comunió, voluntariat que, vuit anys després, continuo mantenint en animar un grup de l’Itinerari d’Educació a la Fe. A més, considerava que era molt positiu compartir la meva fe en família i vaig començar a formar part d’un grup Valdocco (Maranatà) en què participo des que em vaig confirmar.

Clara Contreras Nevares

Clara Contreras Nevares

Responsable Felipe RInaldi (Madrid, Guadalajara, Salamanca i Ciudad Real)

Sóc una jove Salesiana Cooperadora de 22 anys amb gran passió pel servei comunitari. Des de petita, m’he sentit atreta pel carisma salesià i el seu enfocament a l’educació i el servei comunitari. He participat en nombroses iniciatives al llarg dels anys, des de l’organització d’esdeveniments per recaptar fons fins a la preparació d’activitats educatives i lúdiques per a joves. M’omple veure com la meva feina té un impacte positiu a la vida dels qui m’envolten, i sempre estic buscant noves maneres d’aconseguir-ho.

Jesús Valín García

Jesús Valín García

Responsable Camí de Sant Jaume (Astúries, Galícia i Lleó)

Sóc d’Astúries, vaig estudiar al Col·legi Fundació Masaveu d’Oviedo i actualment hi treballo com a professor de Formació Professional.

De l’ambient salesià del col·legi destacaria el compromís que tenim tots a inculcar els valors de responsabilitat, esforç i feina.

Com a representant la meva motivació principal és estar atent a les necessitats dels alumnes, ajudar-los i animar-los a participar i s’impliquin en les activitats solidàries proposades en què a més de gaudir afavoreixen el bon ambient, la companyonia i la solidaritat.

Rafael Ángel Zafra Jiménez

Rafael Ángel Zafra Jiménez

Responsable Federació Zona Sud (Andalusia, Extremadura i Canàries)

Sóc el President Regional Jove de la Federació Regional Sud.

La meva vocació salesiana té el seu origen al Col·legi Salesià de Montilla (Còrdova) i parteix com a alumne. Al llarg dels anys he format part de la pastoral juvenil, com a animador, i de diversos grups de la Família Salesiana.

El 2017 se’m va encarregar la tasca de fer-me càrrec dels joves antics alumnes del meu Regional. Des d’aquell moment, la principal motivació que ha guiat el nostre projecte ha estat aconseguir que la presència juvenil de les associacions creixi i que ho faci implicant-se de manera directa. No podem oblidar que els joves som la pedra angular sobre la qual gira tota la nostra congregació i han de ser presents a tots els col·lectius que conformen aquesta gran família.

Sabrina Barris d'Aguiar

Sabrina Barris d'Aguiar

Responsable Federació Mare de Déu de la Mercè (Catalunya, Osca i Balears)

Sóc antiga alumna de Salesians Horta a Barcelona i forme part de l’alumnat de l’EUSS (Escola Universitària Sarrià), també a Barcelona. La meva experiència amb els salesians va començar fa més de 10 anys i des de llavors m’he sentit com a casa. Els salesians han estat present a la meva vida no només en l’àmbit escolar sinó també personal, ja que vaig estar en grups de fe durant 6 anys.

La meva motivació com a representant regional és fer que la federació jove de Catalunya creixi i així poder continuar ajudant centenars de joves que tenen la sort d’estar a casa nostra.

Els salesians són més que una congregació, és una família de la qual tinc sort de formar-ne part.

Els joves som futur i present. I com a tal hem de tenir la quota de vàlua que ens correspon i no podem ser desplaçats a mers observadors de l’activitat dels “grans” sota el pretext de “necessitar aprendre”. Tanmateix i, per altra banda, no oblidem el respecte cap al llegat dels que un dia ens van antecedir i totes aquestes reflexions dels altres membres actuals adults que ens fan arribar, les quals han de tenir cabuda al nostre dia a dia per tota la experiència i el coneixement que ens aporten, ja que és imperatiu que entre tots ens complementem i ens identifiquem com a associació.

El nom va aquí

Direcció

C/ Alcalá 211, baix 11.

28028 Madrid

 

Telèfon

+34 646 284 420

E-mail

info@confedebosco.es