Missió, visió i valors

La nostra missió, visió i valors

La nostra visió és el propòsit que identifica una persona que ha passat per l’experiència del carisma salesià

La nostra missió

No hi ha dubte que la missió dels joves antics alumnes i antigues alumnes no pot ni ha de ser diferent de la de la resta d’antics alumnes més grans; tal com ve definida al Capítol Primer del nostre Estatut.

Els objectius juvenils s’emmarquen i es dissenyen des de cada associació local a la qual pertanyem i els han de complir tots els seus membres, amb independència de la seva edat. Planificar i programar aquests objectius quant a les necessitats de cada associació local és fonamental.

La nostra missió

Els joves som una part fonamental de cada entitat local. Primer, pel nostre ADN –no s’entendria un grup de la família salesians sense joves ̶ . Segon, per pura supervivència del grup adult i tercer, per l’energia, la joia i, de vegades, per la innovació i el canvi que aportem. Els joves sempre som avantguarda.

Tenint en compte aquests trets, les seccions juvenils o grups joves tenim autonomia per marcar el nostre propi camí, sempre sota la supervisió i suport de la gent amb més experiència de l’associació.

 

Sens dubte, els joves d’Antics Alumnes i Alumnes de Don Bosco d’Espanya us esperem amb els braços oberts. Vine i comparteix amb nosaltres el nostre calendari d´activitats.

La nostra visió

Participem de les activitats d’Antics Alumnes i Antigues Alumnes de Don Bosco tant a nivell mundial, confederal o nacional, regional i, sobretot, local.

Les trobades mundials són aquelles en què estrenyem llaços de companyonia i treballem i compartim objectius comuns entre els diversos països on se situa cada nació. Nosaltres pertanyem actualment a la nació mundial d’Europa i l’Orient Mitjà. Hi ha quatre representacions mundials juvenils al món i són Àsia, Amèrica, Àfrica i Europa i Orient Mitjà.

Les trobades nacionals són aquelles en què ens reunim els diversos joves de totes les regions d’Espanya i actualment hi ha 6 regions a tot Espanya. Aprofitem aquests moments com a pont d´unió i comunicació fraternal entre les diverses regionals.

Les trobades regionals anuals són els moments en què les associacions d’una mateixa regió s’uneixen per posar en comú el camí realitzat i estrènyer nous projectes comuns. Tot i que cada associació local té un context propi, en aquestes trobades s’aprofita per informar del que ha realitzat cada associació local per estrènyer encara més la comunicació i l’ajuda entre nosaltres. Una regió no només representa una única unitat autonòmica de les 17 comunitats autònomes que existeixen a Espanya actualment juntament amb les dues ciutats amb estatut d’autonomia, sinó que normalment hi ha una regió d’Antics Alumnes i Antigues Alumnes de Don Bosco està conformada per diverses comunitats autònomes , perquè se’n pugui obtenir més força en el moviment.

Direcció

C/ Alcalá 211, baix 11.

28028 Madrid

 

Telèfon

+34 646 284 420

E-mail

info@confedebosco.es