Qui som

Qui dóna la unitat i reuneix en comunió tots els seus membres és el mateix Don Bosco, el seu sistema educatiu i la seva missió, ja que som membres de la Família Salesiana, en virtut de l'educació que hem rebut i de la nostra fidelitat a Don Bosco.

Qui som?

Tot i que la resposta no és fàcil, intentarem contestar fent primer esment a tres trets que ens defineixen de manera legal:

  1. Som adults joves menors de 30 anys.
  2. Pertanyem a alguna associació local d’Antics Alumnes i Antigues Alumnes de Don Bosco de les més de 60 que hi ha al llarg de tot Espanya.
  3. Com a joves integrants d‟un grup de la família salesiana som membres de la pastoral juvenil salesiana i pertanyem també al moviment juvenil salesià.

Però ser antic alumne i antiga alumna jove és molt més. L’oferta salesiana dels diferents grups als joves és molt àmplia i formar part dels antics alumnes no és impediment per voler estar en altres ambients alhora que en aquest. A més, és molt important incidir en el fet que ser Antic Alumne i Antiga Alumna de Don Bosco no vol dir haver estudiat en un col·legi salesià i ser actualment exalumne sinó que fa menció a tots aquells agents actius i passius que han pertangut a l’obra salesiana en algun moment de la seva vida, ja sigui com a formadors directes o com a destinataris de qualsevol dels ambients salesians que hi poden haver en una mateixa obra salesiana com poden ser l’escola, el centre juvenil, l’oratori, la germandat, la parròquia, la casa d’acollida, ONG salesiana, salesians cooperadors, etc. I actualment aquests joves es volen associar per no perdre contacte amb el moviment i els valors salesians o volen ampliar el seu camp de participació. Estar vinculat actualment a un ambient no eximeix pertànyer alhora a un altre.

Tot i això, si hi ha un tret que únicament ens diferencia dels altres ambients és que som una associació civil. Això vol dir que a la nostra associació hi tenen cabuda totes les diverses inquietuds socials. Ens agrada viure en societat mitjançant el desenvolupament i l’aplicació dels valors salesians, però no ens centrem únicament en el vessant religiós, sinó que anem més enllà, ampliant camins i apropant-nos a totes les múltiples realitats que poden haver esdevingut dins de qualsevol casa salesiana i nosaltres hi donem cabuda i acollim totes i cadascuna d’aquestes realitats.

Direcció

C/ Alcalá 211, baix 11.

28028 Madrid

 

Telèfon

+34 646 284 420

E-mail

info@confedebosco.es